Яйця насправді є надзвичайно поживним продуктом серед найбільш корисних на планеті.
Багато людей вважають, що яйця, особливо жовтки, можуть негативно впливати на стан здоров’я , але ми маємо намір нейтралізувати ці чутки, передає Ukr.Media.
Яйця насправді є надзвичайно поживним продуктом серед найбільш корисних на планеті.
Вони є багатим джерелом необхідних вітамінів і мінералів та є найкращим натуральним джерелом з високим вмістом білка. Вони багаті амінокислотами, які допомагають побудови м’язової маси і відновлення тканин.
Дієтологи рекомендують вживати цілих три яйця щодня, щоб мати добре збалансовану дієту.
Можливо, ви чули, що жовток має високий вміст холестерину, але зараз є все більше доказів того, що холестерин, який містить жовток, не несе з собою негативні наслідки для організму.
Холестерин, насправді, структурна молекула, яка є важливою частиною клітинної мембрани, і він відповідає за вироблення тестостерону, естрогену і кортизолу, які підтримують нормальну функцію всього організму.
Холестерин також виробляється в печінці, тому, коли ми вживаємо продукти з високим вмістом холестерину, він виробляє його в зменшених дозах.
За даними Американської асоціації серця, поганий, LDL холестерину, призводить до утворення товстих, твердих відкладень, які закупорюють артерії і зменшує їхню гнучкість, і підвищує ризик серцевих нападів та інших серцево-судинних захворювань.
На противагу цьому, «хороший» холестерин захищає серцево-судинну систему, так як вона виключає LDL холестерину з артерій шляхом проведення його назад в печінку, де він руйнується і виводиться з організму.
Яйця мають високий вміст холестерину HDL, в той час як транс-жири з оброблених і смажених продуктів, що призводять до підвищення рівня холестерину ЛПНЩ.
Таким чином, вживання яєць фактично зменшує несприятливі наслідки нездорової їжі.
Це живильний профіль одного цілого яйця:
Калорії: 77
Білки: 6 гр
Здорові жири: 5 гр
Вітамін В2: 15% від добової норми
Вітамін B12: 9% від рекомендованої добової норми
Вітамін B5: 7% від рекомендованої добової норми
Вітамін А: 6% від рекомендованої добової норми
Селен: 22% від добової норми
Фосфор: 9% від рекомендованої добової норми
Фолієва кислота: 5% від рекомендованої добової норми
Яйця також з високим вмістом кальцію, цинку, вітаміну К, Е, D і B6.
Це їх користь для здоров’я:
Здоров*я для мозку
Яєчні жовтки багаті холіном, що має важливе значення для функції мозку, особливо для розвитку головного мозку у плодів і новонароджених.
Споживання яєць під час вагітності та лактації підвищує розвиток і функціонування мозку немовлят. Дослідження, проведене в Університеті Північної Кароліни показали, що холін може знизити ризик розвитку раку молочної залози на 24 відсотки.
Захист здоров’я кісток
Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію і належного здоров’я кісток, тому його дефіцит підвищує ризик розвитку остеопорозу та інших захворювань кісток. Цей вітамін природним чином присутнє в дуже небагатьох продуктах, так що організму часто бракує його.
Особливо в зимовий час, то у вас немає достатньо часу, щоб насолоджуватися сонцем, ви можете природно отримувати цей вітамін через вживання яєць.
Бореться з дефіцитом заліза
Симптоми дефіциту заліза включають втому, головні болі та дратівливість. Тим не менш, 2 великих яйця містять 2 мг заліза, тому регулярне споживання значно підвищить рівень заліза.
Захист зору
Яєчні жовтки мають високий вміст лютеїну, який є одним з видів каротиноїдів, які захищають від дегенерації жовтої плями, яка є основною причиною сліпоти.
Зелені листові овочі також містять його, але наш організм поглинає його краще з яєць. Жовтки також багаті зеаксантин, антиоксидантом, який захищає очі від небезпечного ультрафіолетового випромінювання.
Призводять вага тіла в норму
Яйця забезпечують відчуття ситості і тим самим допомагають знизити вживання зайвих калорій протягом решти дня. Це призводить до втрати ваги, а білок підвищує рівень енергії і запобігає сплеск цукру в крові і інсуліну в крові.
Таким чином, для зміцнення загального стану здоров’я, дієтологи рекомендують додати яйця в свій щоденний раціон харчування.
Також зверніть увагу, що рекомендується вживати також і жовтки, так як вони є надзвичайно корисними.
Також дієтологи рекомендують обмежити вживання продуктів, які містять транс-жири, смажені продукти, копченості та продукти, які містять велику кількість тваринного жиру і солі.