неділя, 14 червня 2020 р.

Безкоштовно для всіх! Зеленський дав термінове доручення. Українці приголомшені

Президент України Володимир Зеленський доручив провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання безкоштовно, а також повернути гроші абітурієнтам, які оплатили послугу. Про це 13 червня розповів “Українській правді” міністр фінансів Сергій Марченко. Передає: «European Ukraine».


“У зв’язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн-тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалося понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі”, – зазначив міністр.

Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО, Марченко пообіцяв додатково поінформувати 15 червня.

Депутатка Верховної Ради від “Слуги народу” Євгенія Кравчук написала у Facebook, що, на її думку, компенсації учасникам пробного ЗНО мають виплачувати з фонду боротьби з COVID-19 за погодженням із бюджетним комітетом парламенту.

15-го та 17 червня в Україні планували проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, однак 12 червня Кабінет Міністрів вилучив пробне ЗНО з переліку заходів, проведення яких дозволено в період карантину. Український центр оцінювання знань повідомив 13 червня, що ті, хто зареєструвався на пробне ЗНО, можуть пройти його онлайн.

Українці приємно вражені такою ініціативою.

Related Posts